Tendinte 2018: contrast dintre natural si rebel

Tendinte 2018, pe scurt: culori vibrante, nuante de blond, brunetul antracit, hair painting. Hai sa vedem despre ce e vorba! An de an, parul nostru trece prin schimbari, uneori drastice, alteori minore, dar evidente. Motivul este unul singur: nu putem ramane in urma tendintelor! Ok, trebuie sa recunoastem ca si noi ne plictisim destul de repede de culoarea parului sau de tunsoare. Deci, decat sa alegem ceva ce nu se mai poarta, mai bine asteptam sfaturile specialistilor. Si iata ca au venit! Hairstylistul BeauTEAfull, George Negrisan, ne spune care sunt tendintele pentru anul 2018. 

George Negrisan

Anul 2018 este un an al contrastelor. Pe de-o parte se poarta stilurile foarte indraznete in ceea ce priveste coafurile si culorile de par, iar pe de alta parte, se insista foarte mult pe uscarea naturala, fara ustensile termice. Asadar, avem o combinatie intre rebel, non-conformist si cat mai natural.

George Negrisan, hairstylist

In ceea ce priveste culorile, anul 2018 este marcat de culorile vibrante. Se poarta foarte mult nuantele de mov si lila, albastru electric, verde aprins, turcoaz, galben sau roz. Aceste culori din tendinte 2018 pot fi aplicate doar pe cateva suvite, cu ajutorul tehnicii balayage, pe o baza inchisa, sau chiar pe tot parul, daca esti o fire indrazneata.

Pe locul 2 in topul preferintelor sunt nuantele de blond. Cel mai indragit este acum blondul gri, aproape alb. Culoarea de par a facut ravagii in toata lumea dupa ce a fost promovata chiar de Kim Kardashian, la sfarsitul anului trecut. O poti purta ca nuanta uniforma, de la baza pana la varfuri, sau poti alege o combinatie intre radacinile negre si varfurile gri. O alta nuanta de blond foarte la moda este blondul nude, care poate fi purtata indiferent de ten. Blondul bronz si blondul perla sunt alte nuante foarte indragite pe podiumurile internationale.
Cele care nu vor sa faca o schimbare radicala si sa isi pastreze culoarea inchisa au variante. In tendinte 2018 revine in trend brunetul antracit, o nuanta foarte putin apreciata in ultimii ani. Ramane in tendinte si aramiul, precum si satenul nurca sau cel care imita lemnul de cires.

Tendinte 2018 in materie de tehnica

In ceea ce priveste tehnicile de vopsit, se pune mare accent pe hair painting, o tehnica asemanatoare balayage-ului, dar care presupune aplicarea vopselei cu ajutorul palmelor. Astfel, se obtine un rezultat mult mai natural, deoarece miscarile sunt realizate progresiv, iar tranzitia dintre nuante este mai subtila si graduala. Un alt avantaj este ca parul vopsit astfel nu necesita o intretinere atat de frecventa, rezultatul avand un aer atat de autentic, de parca ar fi parul tau natural.
O alta tehnica care face deja furori este hair strobing-ul. Da, este preluata de la make-up artisti, care folosesc lumina pentru a evidentia cele mai frumoase trasaturi ale femeii. La fel ca in machiaj, hairstyilistii folosesc nuantele deschise pentru a evidentia suvitele care sunt, de obicei, mangaiate de razele soarelui, precum partile frontale ale parului. Rezultatul este un contrast bland, dar vizibil intre culori, pentru a accentua zonele specifice ale fetei si pentru a oferi un efect tineresc.

Tendinte 2018 in materie de coafuri

In ceea ce priveste coafurile, se pune accent pe volum, messy hair, uscat natural si nu cu produse termice, bretonul fals si texturi elaborate, inspirate de cele din anii ’70. Noutatea vine tot de pe podiumurile internationale, acolo unde accentul cade pe stilul flat growth, adica lucios si incarcat la radacina si aerisit si pufos la varfuri.
Obligatoriu, anul acesta se poarta parul cret, frizat, cu cat mai mult volum, creponat sau pufos. Nu uitam insa nici de onduleurile naturale, romantice sau de stilurile androgine, care raman in tendinte si anul acesta. Impletiturile capata, de data aceasta, un rol secundar, fiind mai degraba o modalitate de a sublinia coafura decat o coafura in sine.

Foarte mult teren capata, insa, accesoriile pentru par, precum agrafele, accesoriile cu mesaj sau de inspiratie istorica, cat si cele old school.
Asadar, anul acesta este permis aproape orice, atata timp cat atrage atentia celor din jur! Si nu uita, este foarte important, inainte de orice, ca parul sa fie sanatos, hidratat, fara varfuri despicate sau... fire albe! Vrei sa ne cunosti, hai in salon. Te asteptam AICI