Cum scapi rapid de retentia de apa

Celulita este problema majoritatii femeilor, niciun secret aici. Indiferent ca ai mai multe kilograme decat ti-ai dori sau ca esti foarte slaba, cu siguranta te-ai luptat macar o data in viata cu aspectul de coaja de portocala. In mare parte, aceasta afectiune este provocata de retentia de apa. Cum tratam aceasta problema, aflam chiar acum.

Ce este retentia de apa

Retentia de apa, denumita medical si edem, reprezinta acumularea excesiva de lichide in tesuturile organismului. Retentia de apa apare in momentul in care aceste lichide nu pot fi reserbite in sange. Iar schimbarile se pot observa cu ochiul liber pe maini, picioare, abdomen sau chiar pe fata. Pielea capata un aspect pufos si apar kilogramele in plus.

Cauze

Statul in picioare timp indelungat, temperaturile ridicate, sarcina, alimentatia nesanatoasa sau administrarea anumitor medicamente pot cauza retentia de apa. In unele cazuri, edemul poate fi un simptom al bolilor serioase, precum afectiuni cardiovasculare, boli de rinichi sau de ficat. Daca nu exista o cauza medicala, o putem trata si in saloanele de remodelare corporala.

Diagnoza si tratament

Pentru a stabili care sunt problemele pielii tale, specialistul in remodelare corporala va incepe consultatia cu o analiza specifica, ce se realizeaza cu ajutorul unui aparat de diagnoza. Acesta indica anumiti factori, in functie de care specialistul alege terapiile de care ai nevoie. Astfel, iti poate recomanda:

  • Impachetarile cu alege. Procedura detoxifiaza pielea, eliminand atat toxinele, cat si apa in exces
  • Masaj anticelulitic. Acesta are rolul de a accelera procesul de ardere a grasimilor, creste elasticitatea pielii si dreneaza tesutul pentru o mai buna circulatie
  • Drenaj limfatic. Se stimuleaza ganglionii limfatici care retin toxinele in organism. Prin exercitarea unei presiuni asupra acestor ganglioni, toxinele acumulate sunt eliminate, la fel ca si apa retinuta de organism.

Apoi, este bine sa respecti si acasa cateva indicatii importante:

  • Redu consumul de sare, in special inaintea menstruatiei, deoarece favorizeaza retinerea apei in tesuturi.
  • Consuma alimente bogate in potasiu, intrucat acest mineral activeaza sistemul limfatic.
  • Incearca cateva diuretice natural! Ceaiurile de papadie, de urzica, matasea porumbului, sucul de merisor sunt doar cateva exemple.
  • Hidrateaza-te! Multe persoane, atunci cand aud ca se confrunta cu retentia de apa, incearca sa reduca consumul de lichide. Apa se bea incet, iar cantitatea de cafeina si alcool se reduce, deoarece deshidrateaza corpul. Cu cat bem mai multa apa, cu atat o eliminam mai repede.
  • Inotul este mare ajutor!

Asadar, solutii pentru a scapa de retentia de apa exista! Trebuie doar sa mergi pe mana unui specialist bun, sa respecti sfaturile si sa vii la timp la tratament.