Recomandari pentru epilare definitiva

epilare definitiva IPL

Epilarea definitiva este un subiect care ridica multe intrebari, desi tehnologia se foloseste de ani buni. Eficienta acestei metode menite sa ne scape de parul nedorit de pe corp si fata este deseori pusa sub semnul intrebarii. Daca este folosita corect si se respecta lista de recomandari pentru epilare definitiva iti va aduce doar rezultatele asteptate.

Elena Popescu, specialistul BeauTEAfull, acreditat pentru folosirea tehnologiei Anthelia, una dintre cele mai performante in acest domeniu, ne raspunde la cele mai frecvente intrebari.

Recomandari pentru epilare definitiva cu IPL. Cui ii este adresata procedura.

Acest tip de epilare cu lumina intens pulsata este recomandat atat femeilor, cat si barbatilor, cu orice tip de fir de par si culoare de piele. Da, aici este diferenta dintre Anthelia si restul tehnologiilor. Acest aparat actioneaza si pe firul de par alb sau blond. Daca, pana de curand, doar persoanele cu parul inchis la culoare si pielea cat mai deschisa se bucurau de o eficienta maxima a epilarii definitive, acum, plaja de actiune a sistemului IPL a fost largita.

Singura diferenta in cazul persoanelor cu par alb sau blond este ca, inainte de sedinta de epilare definitiva, parul trebuie smuls cu penseta sau epilat cu ceara, iar aplicarea luminii se face pe zona respectiva. Astfel, conductorul luminii pulsate catre radacina firului de par sa fie hemoglobina.

Cum ne pregatim pentru epilarea cu IPL

Este indicat ca, inainte cu 3 luni de inceperea sedintelor de epilare definitiva, sa incetam epilarea cu ceara. Firele de par cresc in mai multe etape si au nevoie de o perioada de timp pentru a se regenera. Pentru a ne asigura ca actionam cu lumina intens pulsata asupra cat mai multor radacini de par este nevoie ca firele sa nu mai fie smulse. In acest timp, se poate folosi aparatul de ras sau crema depilatoare.

Expunerea la soare inainte si dupa tratament este interzisa. Pielea sensibila sau deshidratata se poate arde si pata foarte repede in urma folosirii tehnologiei IPL.

Apoi, inainte de epilare, trebuie sa ne asiguram ca pielea este perfect curata, adica sa nu existe urme de uleiuri, creme sau deodorant. Acestea pot bloca fasciculul de lumina, iar astfel tratamentul devine ineficient.

De cate sedinte de IPL ai nevoie

Perioada difera in functie de grosimea si culoarea firului de par, de culoarea pielii, de zona tratata, dar si de sexul persoanei. Este nevoie intre 8 si 12 sedinte de epilare definitiva, ce se realizeaza la un interval de 5-7 saptamani.

Posibile reactii

Dupa procedura de epilare definitiva, pielea se poate inrosi sau irita. Efectele dureaza de la 2 pana la 48 de ore. Efectele sunt absolut normale.

Contraindicatii

Femeile insarcinate, care alapteaza si cele cu sindromul nervilor displazici nu pot beneficia de epilarea definitiva. De asemenea, din cauza riscului de afectare oculara, metoda nu se utilizeaza in zona perioculara si nici la nivelul alunitelor. Acestea vor fi protejate in timpul sedintelor.

Vara a trecut, asa ca este perioada ideala pentru sedintele de epilare definitiva, respectand aceste recomandari. Daca ai si alte intrebari, nu ezita sa ne contactezi.