O noua culoare? Cum sa nu iti distrugi parul.

De la brunet la blond, de la saten la blond ori roscat, sunt schimbari de look des intalnite, dar la fel de provocatoare intotdeauna. Vrem ceva nou, dar cat de mult putem risca? La aceasta intrebare va raspundem acum. De multe ori, nu ascultam sfaturile specialistilor sau, mai rau, nici macar nu le cerem, asa ca ne trezim cu un aspect care nu ne face deloc cinste: par uscat sau ars, devitalizat, fire de par rupte sau scalp iritat din cauza decolorantului puternic. In plus, observam cu stupoare ca nuanta aleasa nici macar nu ni se potriveste. Pentru a evita astfel de situatii, am stat de vorba cu George Negrisan, hairstylist BeauTEAfull, care ne-a dat cateva tipsuri importante legate de schimbarile de look.

George Negrisan

In primul rand, este vital pentru par sa NU te vopsesti singura, acasa. Mai ales daca este vorba despre o schimbare de culoare. Vopseaua din comert are pigmenti mult mai puternici, iar in combinatie cu oxidantul, va crea dungi si pete in parul tau, atunci cand incerci sa te decolorezi. In schimb, vopseaua profesionala este special conceputa pentru a face fata schimbarilor de culoare, pigmentii fiind mai slabi. In plus, orice nuanta noua necesita experienta unui specialist, pentru a te asigura ca iese asa cum iti doresti.

George Negrisan

Am stabilit, deci, ca nu este o idee buna sa te vopsesti acasa, mai ales daca vrei sa fii blonda in urma acestei experiente. Odata ce ai ajuns in salon, iata ce urmeaza! Primul pas este sa ii explici hairstylistului ce vrei sa obtii. Acesta va face o analiza a firului de par si va stabili daca este posibila sau nu schimbarea. Urmeaza un test pe o suvita de par. In functie de rezultat, iti poate oferi 2 variante: fie veti face trecerea de la o culoare la alta treptat, in mai multe sedinte, fie se poate face pe loc, daca starea parului tau permite asta si daca diferenta dintre nuante nu este radicala.

De exemplu, daca esti bruneta si vrei sa devii blonda, un lucru este clar: nu se poate peste noapte! Orice specialist care iti va spune ca poate face schimbarea, o va face cu daune majore pentru parul tau. O astfel de trecere se face in cel putin jumatate de an. Astfel, dupa prima sedinta, parul tau va fi aramiu, luna viitoare vei putea ajunge la un blond inchis, spre saten, apoi blond mediu, iar in final, blond deschis. Daca vrei sa ajungi la o nuanta de blond ice… mai ai ceva de asteptat.
In schimb, daca vrei sa iti deschizi parul prin tehnica balayage, ai mai mult noroc. Schimbarea nu afecteaza atat de tare parul si poti avea suvite de un blond deschis mult mai repede. In plus, pentru ca radacina ramane de o nuanta mai inchisa, nici socul ca nu te mai recunosti nu va fi atat de mare.

Oricum ar fi, trebuie sa stii ca decolorarile repetate iti vor afecta, invariabil, parul. Este drept, nu la fel cum ar face-o decolorarea de la brunet la blond, intr-o singura sedinta. Drept urmare, in afara de tratamentul profesional aplicat de specialist in salon, dupa decolorare, si care este foarte important sa fie de calitate, trebuie sa folosesti si acasa produse pentru hidratarea parului. Dar atentie, nu orice tratament este bun pentru tipul tau de par si pentru nevoile lui. Daca este scump nu inseamna ca este si bun pentru tine. George spune ca hairstylistul trebuie sa iti recomande produsele in functie de analiza firului de par pe care a facut-o initial. Ai nevoie de masti nutritive si de ulei pentru varfuri pe care sa il aplici zilnic, nu doar cand iti aduci aminte, asa cum avem toate tendinta de a o face.

De asemenea, atentie si la tipul de nuanta pe care il alegi. Daca ai un ten cu un subton cald, ti se potrivesc nuantele calde de par, iar daca ai un subton rece, trebuie sa mergi pe nuantele reci. Cum iti dai seama ce subton ai? Simplu! Te uiti la venele de la incheietura mainii. Daca au o nuanta de albastru, atunci ai un subton rece. Daca insa venele au o culoare verde, atunci este vorba de un subton cald. Sunt si femei care au un subton neutru, adica o combinatie intre cele doua, rece si cald.

In concluzie, sfatul specialistului nostru este sa nu mergi la salon cu o fotografie, hotarata ca asa vrei sa arati, ci sa asculti intai indicatiile hairstylistului. In caz contrar, tu esti singura care are de suferit, caci parul tau nu va arata deloc ca in fotografie, ci dimpotriva, ai putea fi nevoita sa te tunzi cat mai scurt pentru a-ti salva parul.

Despre tendintele anului 2018, AICI.