Foliculita. Cauze si tratament.

Foliculita este reprezentata de acele puncte rosii ce apar la radacina firelor de par, in special pe gambe. La inceput, acestea nu sunt foarte deranjante si pot fi trecute cu vederea, insa odata cu trecerea timpului, devin tot mai vizibile, se inmultesc, iar tu incepi sa nu mai porti cu atata placere fuste, rochii sau pantaloni scurti.

Din fericire, tehnologia a avansat atat de mult incat exista solutii si pentru aceasta problema. Elena Popescu, specialistul BeauTEAfull, ne spune mai multe despre foliculita, de ce apare si cum o putem trata.

Ce este foliculita

Foliculita se manifesta prin aparitia acelor fire de par ce cresc sub piele sau puncte rosii care provoaca prurit, durere, iar foliculul pilos capata un aspect acneic. Aceasta poate fi microbiana sau micotica. In faza ei superficiala, se poate trata cu medicamente specifice, insa odata ce devine profunda, exista un singur tratament eficient si sigur: epilarea permanenta cu lumina intens pulsata (IPL).

Cum o tratam

Singurul tratament care trateaza foliculita, dar si previne aparatia acesteia, este epilarea permanenta. Lumina intens pulsata detecteaza firul de par, se transforma in energie si este condusa la radacina, pe lungimea acestuia. Astfel, radacina este distrusa, fara sa fie afectat tesutul din jur.

In urma acestui tratament, parul din zona tratata incepe sa creasca din ce in ce mai rar, mai subtire si mai fin, pana dispare de tot. Astfel, radacina nu se mai inflameaza, zona afectata se calmeaza, iar foliculita nu mai apare.

Cand este indicat tratamentul

Anotimpurile optime pentru a incepe tratamentul cu IPL pentru foliculita sunt toamna si iarna. Este important sa vii cat mai repede, dupa ce se raceste vremea, pentru ca intre sedinte trebuie sa treaca in jur de 5 saptamani si, in situatiile grave, este nevoie de aproximativ 7 sedinte pentru a ajunge la rezultatul final, cel care poate fi observat si in imaginea alaturata. Astfel, pana in sezonul cald, poti scapa definitiv de problema foliculitei.
Asadar, cu ajutorul tehnologiei IPL poti scapa de 2 probleme in acelasi timp: foliculita si par nedorit. Pielea ta merita sa fie impecabila!