Epilarea definitiva inghinala: avantaje si limite

Epilarea definitiva inghinala este cea mai solicitata procedura de epilare definitiva. Este cea mai buna solutie pentru a scapa de parul nedorit, rapid si fara dureri. Iti spune tot despre procedura de epilare definitiva inghinala, riscuri si limitele avantajelor, specialistul BeauTEAfull, Elena Popescu.

Riscurile procedurii de epilare definitiva inghinala

Elena PopescuZona inghinala poate parea mai sensibila decat restul corpului. In realitate, poate fi la fel de sensibila precum picioarele, de exemplu. Este esential ca terapia sa fie realizata de un specialist cu atestat. Astfel, procedura de epilare definitiva inghinala nu prezinta riscuri. Ce se poate intampla daca aparatul nu este folosit corespunzator? Pielea se poate arde si pot sa apara depigmentari ale tegumentului. Este singurul risc in cazul acestei terapii. In schimb, contraindicatiile pot genera o serie de probleme daca nu sunt gestionate corect, spune Elena Popescu.

Contraindicatiile procedurii de epilare definitiva inghinala

Nu poti beneficia de aceasta terapie daca esti sub tratament cu medicamente fotosensibile (de exemplu, doxiciclina, tetraciclina) pentru ca pot aparea reactii adverse. Este interzisa si folosirea produselor fotosensibilizante cu 7 zile inainte de tratament. Asta inseamna fara lotiuni auto-bronzante, gel de dus auto-bronzant sau uleiuri esentiale. Evident, nici daca stai la soare sau mergi la solar cu 4 saptamani inainte de epilare NU poti beneficia de tratament.

Procedura de epilare definitiva inghinala cu IPL nu este indicata nici femeilor insarcinate sau celor care alapteaza. Contraindicatii sunt si pe zonele cu pete suspecte, alunite, tumori cutanate sau melanoame, psoriazis ori herpes.
Singura contraindicatie absoluta este reprezentata de boli grave, precum cancer, epilepsie sau folosirea stimulatoarelor cardiace. De asemenea, trebuie sa anunti specialistul despre orice medicament pe care il iei pentru a nu avea surprize neplacute.

Avantajele procedurii de epilare definitiva inghinala

Vorbim despre aceleasi avantaje ca in orice alta zona a corpului. Scapi definitiv de firele de par nedorite si, in plus, nu vei mai avea nici problema firelor crescute pe sub piele sau a radacinilor infectate. In plus, daca ai foliculita, in urma procedurii de epilare definitiva inghinala, scapi de acest inestetism.

Daca vrei sa apelezi la acest tratament, nu trebuie sa iti faci griji in privinta riscurilor. Asigura-te ca mergi la un salon cu experienta in domeniu si ca specialistul stie cum sa foloseasca aparatul, astfel incat sa nu iti arda pielea. Si nu uita: nu alege pretul cel mai mic pentru ca acesta se reflecta in pregatirea angajatilor si in calitatea tehnologiilor folosite.